Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ПР пояснюють, що до БЮТ їх штовхає криза спонсорів

Понеділок, 1 червня 2009, 15:00

Народний депутат від Партії регіонів Дмитро Табачник вважає, що економічна криза підштовхує спонсорів політичних проектів до створення широкої коаліції.

Таку думку депутат висловив в ефірі програми "Євген Кисельов. Нагорі" на телеканалі TBi.

"Економічна криза все-таки змушує (йти на домовленості про широку коаліцію), я б все-таки оцінив більш оптимістично - 60 на 40(за створення такої коаліції) і вважаю, що це позитивний крок, який дозволив би вирішити низку застарілих питань, у тому числі судового, конституційного та виборчого права ", - заявив Табачник.

"Можливо, це стало реальнішим, тому що економічна криза позбавляє багатьох великих спонсорів різних партійних проектів, не тільки Партії регіонів, але і БЮТ та інших свободи маневру", - додав регіонал.

"Велика коаліція, яка здатна змінити Конституцію, це велике благо. Німці ніколи не обирали в післявоєнній Німеччині президента, а бельгійці не вибирали його майже двісті років, однак будь-який українець погодився б, щоб у нас суди працювали, як в Німеччині, а розміри соціальних виплат були хоча б подібними до бельгійських", - переконаний Табачник.

Він назвав одним з головних питань необхідність змінити порядок вибору президента, щоб "прибрати ось цю двуголову гідру, яка все життя руйнує ефективність роботи виконавчої влади".

Табачник додав, що практично з усіма прем'єрами були конфлікти у президента Леоніда Кравчука, "латентні, приховані, але тим не менше були". І практично з усіма прем'єрами, крім Валерія Пустовойтенка "мав точки конфлікту Леонід Кучма".

"І досвід президента Віктора Ющенка теж показує, що для нього всі прем'єри не добре - починаючи від Віктора Януковича і закінчуючи прем'єром з його політичної сили - Юрієм Єхануровим", відзначив колишній голова адміністрації президента Кучми.

"Не можуть бути поганими три президента і майже два десятка прем'єрів, не працює система противаг у виконавчій владі, весь час, президент намагається втрутитися в діяльність Кабінету міністрів, але для Кучми було відкритим конституційне поле для цього втручання. А для Ющенка воно закрите і він кожен раз своїм втручанням порушував Конституцію ", - вважає Табачник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування