Кравчук вже видав індульгенцію Тимошенко і Януковичу

Понеділок, 1 червня 2009, 15:06

Партія регіонів та БЮТ мають шанси об’єднатися у широку коаліцію, і історія виправдає їх дії.

Таку думку екс-президент Леонід Кравчук висловив в ефірі програми "Евгений Киселев. Наверху" на телеканалі ТВі.

"Я закликаю об’єднати зусилля, наступити на горло власної пісні, так вони різні – Регіони і БЮТ – за ідеологією, філософією, але є одне питання найважливіше – інтереси стратегічні, українського народу, заради них можна діяти. Й історія виправдає ці дії, як би не лякали", – заявив перший президент.

"Адже вбили в голову людям, що вони обирають президента, а якщо не будуть обирати, все зміниться. Це неправда", - вважає Кравчук, якого цитує прес-служба каналу.

На його переконання, важливо створити ефективну систему влади, яка визначає роль президента та його повноваження, ваги і противаги, які дадуть можливість працювати президентові, уряду та парламенту, не перетинаючись в своїх повноваженнях.

"Я проти того, щоби зараз йти на всенародні вибори (президента), тому що це колотнеча, це поглибить політичну кризу, спочатку треба прийняти відповідні закони і внести зміни до Конституції", - заявив Кравчук і додав, що зараз важливо створити правову базу і зосередитись на виведенні України з кризи.

"Не важливо як обирають президента, а важливо, кого обирають, і чи має він повноваження", - наголосив перший глава держави.

Кравчук звернув увагу, що внесення змін до Конституції здійснює парламент окрім трьох розділів, які виносяться на всенародний референдум .

"І якщо не буде порушена жодна буква (порядку) змін до Конституції, то вже наступні дії будуть у відповідності зі зміненою Конституцією, спочатку змінять Конституцію, а потім будуть обирати президента відповідно до зміненої Конституції", - уточнив Кравчук і додав, що він у цьому не бачить проблеми.

Кравчук також висловив впевненість, що зміни до Конституції України не викличуть різкої негативної реакції на міжнародній арені.

За оцінками Л.Кравчука, зараз багато шансів на те, що ПР та БЮТ домовляться, бо і Янукович, і Тимошенко розуміють велику вартість виборчої кампанії і відсутність впевненості у перемозі: "Хто готовий поставити на будь кого, маючи тверду переконаність, що ця людина переможе? Ніхто!".

 


 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування