Земляки Януковича візьмуть Тимошенко в облогу

Понеділок, 1 червня 2009, 15:48

Понад 900 гірників виїхали з Донецької області для участі в акції протесту під Кабінетом міністрів у Києві.

Про це кореспонденту "Острів" повідомив голова шахтарської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості Микола Шпатар.

За його словами, до Києва відправилися 930 осіб з трьох шахт на 22 автобусах.

Пікетування Кабінету Міністрів працівниками трьох орендних вугледобувних підприємств Донецької області: АП "Шахтоуправління імені В. І. Чапаєва", ЗАТ "Шахта" Жданівська "і ТОВ" Шахта "Рассвет" намічено на 2 червня.

Гірники даних підприємств приїдуть особисто вимагати від уряду змусити монополіста вугільного ринку ДП "Вугілля України" виконувати свої зобов'язання згідно з укладеними договорами і відновити прийом вугілля, видобутого шахтами, не підпорядкованими Мінвуглепрому, а також надати підприємствам додаткові квоти (не урізаючи квот шахт галузевого міністерства) на відвантаження твердого палива в ДП "Вугілля України".

Для початку гірники мають намір протягом трьох днів не знімати "облогу" Кабміну, але при цьому заявляють, - якщо їх вимога не буде виконана в цей термін, готові "стояти" хоч все літо.

Шахтарі будуть домагатися зустрічі з прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, вони хочуть особисто розповісти прем'єру про свої проблеми, оскільки на письмові звернення, колективні листи і телеграми немає жодної реакції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування