Ківалов стверджує, що вони з Портновим легітимні

Понеділок, 1 червня 2009, 19:20

Глава комітету ВР з питань правосуддя Сергій Ківалов (Партія регіонів), заступник голови фракції БЮТ Андрій Портнов і голова Центрвиборчкому Володимир Шаповал обрані членами Вищої ради юстиції законно.

Про це йдеться у заяві Ківалова, яку розповсюдила його прес-служба.

"Призначаючи та організовуючи з'їзд, Рада юридичних ВНЗ і наукових установ України реалізувала свої виключні повноваження", - зазначив депутат.

"Як встановив попередній, II-ий з'їзд та підтвердили рішення судів усіх інстанцій, ніхто інший, в першу чергу Міносвіти і науки, робити це не має права", - сказав він.

Ківалов пояснив, що "будь-яке повзуче втручання виконавчої влади у формування судової влади йде врозріз з Конституцією, яка раз і назавжди відокремила ці гілки влади одну від одної".

"Інтернет пасквільні публікації, де стверджується інше, поширюються членами все тієї ж "команди", чия багаторічна праця по блокуванню функціонування ВРЮ та приватизації судової системи вже давно стала притчею во язицех", - сказав він.

Як відомо, рішення про обрання Ківалова, Портнова та Шаповала було прийнято на засіданні III всеукраїнського з'їзду представників юридичних вищих навчальних закладів і наукових установ у суботу.

Заступник голови комітету з питань правосуддя, заступник голови фракції БЮТ Олена Шустик назвала суботній з'їзд нелегітимним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування