Москаль просить Наливайченка покарати вбивць Бандери, Петлюри, Троцького

Вівторок, 2 червня 2009, 17:09

Депутат від НУ-НС Геннадій Москаль просить голову СБУ Валентина Наливайченка розслідувати посягання на життя низки українських політиків – Степана Бандери, Євгена Коновальця, Симона Петлюри, Льва Троцького.

Про це йдеться у депутатському зверненні Москаля до Наливайченка, повідомляє прес-служба "Народної Самооборони".

Депутат посилається на статтю 112 Кримінального кодексу, згідно з якою "посягання на життя державного чи громадського діяча" належить до підслідності СБУ і передбачає посягання на життя керівника політичної партії, вчинене у зв’язку з їх державною чи громадською діяльністю.

"На даний час залишилася ціла серії вбивств громадських діячів, керівників політичних партій українського походження", - заявляє він.

Зокрема, Москаль зазначає, що Бандеру було вбито у зв’язку з громадською діяльністю 15 жовтня 1959 року в м. Мюнхені, а німецький Верховний Суд у Карлсруе затвердив, що головним обвинуваченим у його вбивстві є радянський уряд у Москві.

"Незважаючи на чинне рішення Верховного Суду Німеччини, жодного з організаторів вбивства, яким визнано Уряд СРСР, не покарано", - заявляє він.

За словами Москаля, голова Проводу Українських Націоналістів Євген Коновалець загинув у Роттердамі (Голландія) "у результаті спецоперації проведеної органами НКВС СРСР".

"Організатори вбивства Коновальця досі непокарані", - зазначає він.

Москаль також наголошує, що Петлюра вбитий агентом НКВС Шварцбардом. Слідство тривало понад 16 місяців, але виправдало вбивцю.

"Тепер є досить доказів того, що у Паризького процесу були свої "драматурги" з ОГПУ СРСР та ГПУ УСРР, які значною мірою доклали зусиль, щоб він засудив "петлюрівський рух" і виправдав Шварцбарда", - заявляє він.

Троцький, за словами Москаля, був вбитий за наказом Сталіна радянським агентом Рамоном Меркадером. Організатори вбивства не покарані.

"Стаття 112 Кримінального кодексу України передбачає покарання за скоєння даного виду злочину у вигляді довічного ув’язнення... Таким чином прошу моє депутатське звернення розглядати як заяву про скоєний злочин, вжити заходів по розкриттю наведених мною фактів, встановлення винних та притягнення їх до кримінальної відповідальності згідно чинного законодавства", - пише Москаль.

"Багато свідків і учасників даних вбивств, в тому числі, в Україні, досі живі. Частина з них є ветеранами спецслужб, проте останні так не понесли заслуженого покарання", - додає він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...