Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не задоволений Черновецьким і перевірить Донецьк

Вівторок, 2 червня 2009, 17:51

Президент Віктор Ющенко не вдоволений підготовкою спортивної інфраструктури Києва до Євро-2012.

Про це він заявив під час наради у вівторок, повідомляє прес-служба президента.

За словами президента, із 4 міст, які нині претендують на матчі ЄВРО-2012, стабільність у підготовці стадіонів демонструють лише Донецьк та Харків, чого не можна сказати про Київ.

"Для України – справа честі забезпечити проведення фіналу на головній спортивній арені держави – стадіоні "Олімпійський", – наголосив Ющенко.

Постійно лунають заяви представників уряду та київської влади про те, що процес реконструкції "Олімпійського" посувається чудово, проте, насправді все не так оптимістично, зауважив президент.

Ющенко конкретизував, що у звітах експерти УЄФА неодноразово наголошували на необхідності врегулювання питань безпосередньої підготовки стадіону і прилеглої до нього території.

У темі спортивної інфраструктури Віктор Ющенко також вказав на ризик збоїв у вчасному та повному фінансуванні будівництва стадіону, який може виникнути у Львові.

Також викликає стурбованість питання щодо передачі прав інтелектуальної власності на проект стадіону замовникові.

Ющенко звернув увагу, що УЄФА виставила чіткі вимоги щодо нашої транспортної інфраструктури. Відтак він очікує отримати інформацію про реальний стан підготовки аеропортів, зокрема Львова та Києва, та доповідь міністра транспорту Йосипа Вінського про хід підготовки автомобільних доріг та залізничного сполучення.

Інфраструктура розміщення, за словами президента, викликає особливе занепокоєння.
Зокрема, досі не вирішено, які заходи вжити, щоб до 2011 року було побудовано або реконструйовано необхідну кількість готелів і забезпечено номерний фонд, якого вимагає УЄФА.

На 4 червня запланована зустріч президента з керівництвом Донецька щодо підготовки до Євро.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування