США вже кажуть, що Україні в НАТО не обов'язково

Вівторок, 2 червня 2009, 19:07

США зацікавлені в стабільно хороших і нормальних відносинах між Україною і Росією.

Про це заявив тимчасовий повірений у справах США в Україні Джеймс Петті, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Росія - це сусід, це значний торговий партнер, я знаю, що Україна з Росією розділяє загальну культуру, історію та навіть частково мову. Я думаю, що про це не можна забувати, і ми, США, бажаємо добрих відносин між Україною і Росією ", - зазначив він на прес-конференції в Сімферополі.

"І я думаю, що це дуже і дуже важливо, щоб були стабільні гарні нормальні відносини між Україною та Росією", - заявив він.

Відповідаючи на питання, наскільки впливає Росія на двосторонні відносини між США та Україною, Петті зазначив, що "будь-яка країна, не тільки Росія, частково впливає на політику".

"Але наше бажання, щоб Україна продовжувала рухатися по шляху демократії, по шляху євроінтеграції. Мені не завжди ясно, що робить РФ для України. Я думаю, що у нас взаємне бажання, щоб Україна була успішною країною, але звичайно по якому шляху (вона піде), напевно, є розбіжності (між США і РФ)", - сказав він.

Говорячи про можливість вступу України в ЄС і НАТО, Петті заявив, що не виключена інтеграція в обидві структури, але це не обов'язково.

"Наша мета, щоб Україна приймала якомога більше всіх тих європейських стандартів, які покращують умови життя", - пояснив він.

"Багато європейських стандартів є дуже суворими, але це дуже хороша мета, Україна все-таки європейська країна", - додав представник США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування