Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Людина США вважає, що солдати курортникам не завадять

Вівторок, 2 червня 2009, 21:57

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Джеймс Петтіт зазначає, що проведення багатонаціональних військових навчань "Сі-бриз 2009" не загрожує проведення курортного сезону в Криму.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції в Сімферополі.

За його словами, час для проведення даних навчань військові вибрали саме влітку не для того, щоб відлякувати відпочиваючих, а розраховуючи на сприятливу погоду.

"Думаю, що туристи можуть спокійно відпочивати, переважно це морські навчання. Солдати не бігають по курортних місцях", - сказав Петтіт.

Разом з тим, він нагадав, що згідно з планом дані навчання повинні проводитися в Одесі, а не в Криму.

Він також додав, що Верховна Рада ще не проголосувала і не дала свою згоду на проведення цих навчань. "І поки невідомо, чи будуть навчання", - констатував Петтіт.

Він також зазначив, що США вважають, що проведення цих навчань і участь у них України є дуже важливими для реформи військових структур країни.

"Я думаю, що ці військові навчання дуже і дуже важливі, тому що одне з наших завдань - проводити реформу в українських військових структурах, тому що така реформа в майбутньому буде допомагати Україні, якщо вона стане членом НАТО, працювати разом з іншими натівськими партнерами", - пояснив тимчасовий повірений США.

При цьому він запевнив, що в планах США немає намірів примушувати Україну вступати в НАТО. "Це (може статися) тільки за бажанням українського народу", - заявив він.

Як відомо, екс-міністр оборони Анатолій Гриценко заявив, що навчання "Сі Бриз 2009" знаходяться під загрозою зриву.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування