Слідчого у справі про отруєння Ющенка вимагають відсторонити

Середа, 3 червня 2009, 09:30

Начальник головного управління по розслідуванню особливо важливих справ Генпрокуратури Петро Коваль просить відсторонити від розслідування справи про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка замгенпрокурора Миколу Голомшу.

Про це говориться в рапорті Коваля, поданому 30 травня на ім'я в. о. генпрокурора Сергія Винокурова, текст якого наводить Комерсант-Україна.

"Доповідаю, що мені від оперативного співробітника СБУ стало відомо, що в рамках розслідування кримінальної справи №49-1361, порушеної за фактом замаху на життя кандидата в президенти, а нині президента Ющенко В.А., керівником слідчо-оперативної групи, старшим слідчим з особливо важливих справ Климович Г.І. протягом тривалого періоду через Апеляційний суд міста Києва й інших судів виходили дозволи на негласне проникнення в житло, у службові кабінети, зняття інформації з каналів зв'язку і проведення інших техзаходів щодо низки політиків, депутатів, керівництва Генпрокуратури і керівників окремих структурних підрозділів Головуправління по розслідуванню особливо важливих справ", – пише Коваль.

У своєму рапорті він просить в.о. генпрокурора призначити службову перевірку викладених ним фактів.

Проведення службового розслідування Коваль просить доручити "будь-якому структурному підрозділу Генпрокуратури крім тих, керівництво яких здійснює заступник генпрокурора Голомша".

Коваль аргументує це тим, що саме Голомша з червня 2007 року здійснював прокурорський нагляд за досудовим слідством, контроль і керівництво слідчими, що займаються розслідуванням кримінальної справи про отруєння Віктора Ющенка.

У документі Коваль підкреслює, що підлеглі Голомши не можуть об'єктивно проводити перевірку за даним фактом. У підтвердження своїх слів Коваль констатує, що підлеглими Голомши були зроблені протиправні дії, зафіксовані оперативними співробітниками СБУ.

В свою чергу Винокуров підтвердив виданню, що з рапортом Коваля він вже ознайомлений, але коментувати його навідріз відмовився.

"Цей рапорт поданий на моє ім'я, і як він міг опинитися у вас, я не знаю. Поки ви не скажете, як він потрапив до вас, я жодне питання не відповім", – категорично заявив Винокуров.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування