У ЄЦ придумали, як не допустити узурпації влади: Ющенка – у відставку

Середа, 3 червня 2009, 10:06

Депутат від "Єдиного центру" Віктор Тополов вважає, що зупинити сценарій внесення змін до Конституції БЮТ і Партією регіонів може відставка президента Віктора Ющенка.

Про це йдеться у його заяві з приводу можливого створення коаліції між БЮТ і "Регіонами", повідомляє прес-служба ЄЦ.

Тополов наголошує, що нині "загроза неконституційного перегляду державного ладу постала на повний зріст".

На його думку, заявлена президентом Віктором Ющенком готовність апелювати до думки народу через оголошення референдуму "не переконлива, оскільки не має дієвого механізму втілення".

"Водночас існують інші способи відвернути руйнівний для української демократії сценарій. Один із них - складення главою держави своїх повноважень, як тільки відбудеться перше голосування в парламенті щодо розроблених "регіоналами" і БЮТ конституційних змін", вважає Тополов.

На його думку, Ющенко має достроково скласти повноваження, оголосивши відповідну заяву з трибуни Верховної Ради, "щоб врятувати країну" від узурпації влади БЮТом і партією регіонів.

"Після такого кроку чинна Конституція вимагає від парламенту призначити дострокові вибори глави держави, які мають відбутися протягом 90 днів", - заявляє депутат.

Тополов переконаний, що це – "цілком реальний спосіб не допустити згортання демократичного розвитку України, узурпації влади в державі, зміни конституційного ладу".

"Звісно, такий сценарій стане випробуванням для чинного президента, адже на кілька місяців скорочує термін його перебування при владі. Напевно, рішучості Ющенку можуть додати його ж слова про Україну як найвищу цінність. Цілком імовірно, що вже невдовзі президенту доведеться втілити свої запевнення на ділі", - сказав Тополов.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News