Молдова залишилася без президента і парламенту

Середа, 3 червня 2009, 13:34

Молдавські депутати не змогли з другої спроби обрати президента країни, і тепер, згідно із Конституцією, парламент буде розпущений.

На голосування були висунуті кандидатури діючого прем'єр-міністра Зінаїди Гречаної і посла Молдови в Росії Андрія Негуци.

За Гречаную проголосували 60 депутатів, за Негуцу не було подано жодного голосу, передають Новости Молдовы.

Гречаній для обрання президентом, як і на попереднім голосуванні, не вистачило одного голосу.

Воронін після голосування заявив: "Оскільки обрання (президента) було заблоковано як 20 травня, так і сьогодні, 3 червня, існують певні обставини для розпуску парламенту".

Перед цим Воронін провів зустрічі з опозиційним фракціями, намагаючись умовити їх взяти участь у голосуванні. Однак йому не вдалося домовитися з опозицією про участь у виборах.

20 травня комуністам теж не вистачило одного голосу, щоб Гречана стала президентом, і діючий глава держави, голова законодавчого органу республіки Володимир Воронін висунув її кандидатуру для участі в повторному голосуванні.

Кандидатура Негуци була висунута компартією Молдови.

Згідно із Конституцією, Воронін зобов'язаний тепер розпустити парламент. У своєму указі про це глава держави призначає день виборів, які мають відбутися не пізніше 45 днів з дня набуття указом чинності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування