Комітет Гриценка порадив звільнити Єханурова

Середа, 3 червня 2009, 18:59

Комітет з питань нацбезпеки і оборони рекомендує парламенту підтримати відставку міністра оборони Юрія Єханурова.

Про це після засідання комітету повідомив його голова Анатолій Гриценко.

Він пояснив, що до розгляду було надано два проекти постанов про відставку міністра оборони – від депутата Рибакова та спільний від депутатів Писаренка та Кожем'якіна, повідомляє прес-служба Гриценка.

Комітет 11 голосами з 12 ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді проголосувати за проект Писаренка-Кожем'якіна, тобто, відправити чинного міністра оборони у відставку.

На засіданні комітету були присутні заступник голови ГоловКРУ Ігор Стефанюк та Олег Маліч, що брав участь у перевірці міністерства.

Гриценко наголосив, що "оцінка збитків, нанесених внаслідок нецільового використання коштів відчуження нерухомого майна, неефективної системи тендерних процедур, завищених цін на харчування, паливо і притягнення потім до відповідальності – це вже функція правоохоронних органів".

Однак, він вважає, що Єханурова треба було б звільнити навіть без результатів перевірки КРУ.

По-перше, міністр Єхануров "вперше за історію незалежної України" не виконав закон про чисельність збройних сил. Згідно закону, на 2008 рік вона мала складати 191 тис. осіб, а фактично була понад 199 тис. осіб. По-друге, чинний міністр оборони порушив заборону уряду щодо прийняття майнових рішень.

"Члени комітету вважають, що армія – це структура, яка базується на дисципліні та жорсткому дотриманні законодавства. Тому Міністерство оборони не може очолювати людина, яка порушує закон", - наголосив Гриценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...