Європа нагадала депутатам, що з корупцією треба боротися

Середа, 3 червня 2009, 19:16

Представник Генерального секретаря Ради Європи з координації програм співробітництва в Україні Аке Петерсон закликав парламент прийняти низку законопроектів про протидію корупції.

Про це йде мова в заяві, яку розповсюдила його прес-служба.

"У четвер у Верховній Раді заплановано розгляд у другому читанні пакету антикорупційних законопроектів: проекту закону про засади запобігання та протидії корупції, проекту закону щодо відповідальності за корупційні правопорушення та проекту закону про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень", - йдеться у заяві.

"Ці проекти були підготовлені урядом України на виконання зобов’язань, що випливають з членства України в Раді Європи, внесені на розгляд парламенту президентом та доопрацьовані й рекомендовані до прийняття членами профільного парламентського комітету", - наголосив Петерсон.

Як він зазначив, прийняття цих законопроектів є вкрай необхідним для зміцнення антикорупційної законодавчої бази в Україні, приведення її у відповідність до європейських стандартів і створення дієвих сучасних механізмів протидії корупції.

"Схвалення цих законопроектів є також умовою для набуття чинності для України Кримінальної конвенції Ради Європи про боротьбу з корупцією та Конвенції ООН проти корупції", - наголошується в заяві.

"Зазначені законопроекти пройшли експертизу європейських фахівців та в цілому відповідають антикорупційним європейським стандартам. Крім того, до їх прийняття неодноразово закликала ПАРЄ у рамках моніторингу виконання обов'язків та зобов'язань України", - заявила прес-служба.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування