Закрито останню справу проти Жванії

Четвер, 4 червня 2009, 12:48

Печерський райсуд Києва скасував постанову слідчої групи Генпрокуратури про порушення останньої кримінальної справи у відношенні члена фракції "НУ-НС" Давида Жванії.

Рішення ухвалено 4 червня, повідомляє прес-служба "Народної самооборони" із посиланням на захисника Жванії в суді Геннадія Москаля.

За його словами, починаючи з 18 травня 2008 року слідчо-оперативна група Генпрокуратури, яка розслідувала отруєння Ющенка, звинувачуючи Жванію в причетності до отруєння президента, намагалась відібрати у нього і знищити паспорт громадянина України, позбавити українського громадянства, депортувати за межі України і заборонити в'їзд до країни.

Переслідування велося в рамках кримінального, адміністративного і цивільного судочинства і супроводжувалося порушенням Конституції України та законів України.

Москаль повідомив, що у відношенні Жванії проводилися цілі серії незаконних оперативно-розшукових заходів - прослуховування телефонних розмов, незаконне проникнення в приватне житло і службове приміщення, встановлення прослуховуючих пристроїв та апаратури, візуальне спостереження.

Також, за словами Москаля, у відношенні депутата відбувалося втручання в особисте життя, прикриття під виглядом оперативних заходів різного роду провокацій, роздача інтерв'ю, які порушували його честь гідність та ділову репутацію.

Майже кожного дня до Генпрокуратури викликалися родичі Жванії, його друзі і знайомі, а також колишні бізнес-партнери і працівники фірм, де їх в брутальній та грубій формі допитували, хоча ці допити не мали жодного відношення до отруєння президента, розповів захисник Жванії.

У цей же час по телефону з уст невідомих на адресу Жванії лунали погрози та вимоги терміново виїхати з України, додає він.

За словами Москаля, "відповідальні працівники секретаріату президента у категоричній формі також вимагали від Жванії негайно виїхати з України, при цьому обіцяли закрити кримінальні справи проти нього і не відкривати їх у майбутньому".

"Якщо такі дії мали місце у відношенні народного депутата України, колишнього члена українського уряду, одного з найближчих соратників президента Ющенка, то що робити в цій країні пересічному громадянину?", - запитує Москаль.

Жванія звернувся до тимчасової слідчої комісії ВР, яка займається розслідуванням обставин отруєння Ющенка, і попросив членів комісії дати правову оцінку даним фактам.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...