Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американська газета не виключає повторень війни Грузії і Росії

Четвер, 4 червня 2009, 14:57

Американська газета The Washington Post у редакційній статті пише про можливу імовірність повторного вторгнення Росії в Грузію.

Рік тому, коли "кілька прозорливих спостерігачів" розглянула на російсько-грузинському кордоні ознаки майбутнього зіткнення, над їхніми застереженнями лише посміялися, пише газета.

Тепер "Росія знову влаштовує провокації - на місцевості і на дипломатичних форумах; вона знову запланувала на липень масштабні військові навчання в прикордонному з Грузією регіоні", - пише видання.

"Можливо, Володимир Путін замишляє ще одну воєнну операцію, щоб прикінчити грузинський уряд Михайла Саакашвили?" – зазначає газета.

Незважаючи на те, що Росія зараз, начебто, не зацікавлена в ускладненні відносин зі США і ЄС, видання такої можливості не виключає.

Оскільки у військовому плані Грузії щось протиставити Росії, "кращим захистом Саакашвілі... залишається політична підтримка з боку США". А для нього найголовніше - "не дати Кремлю приводу для вторгнення", вважають аналітики The Washington Post, переклад якої наводить Инопресса.ру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування