Янукович і Тимошенко ще не роздали крісла

П'ятниця, 5 червня 2009, 00:05

Персональний склад уряду БЮТ і Партія регіонів поки не погоджували.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Борис Колесніков в інтерв'ю газеті "Сегодня", відповідаючи на питання про формування уряду можливою коаліцією БЮТ і ПР, і чи буде в його складі такі люди, як Петро Порошенко, Віктор Медведчук, Юрій Луценко та Віталій Гайдук.

"Я не хотів би обговорювати кандидатури міністрів від Партії регіонів, а тим більше не хочу обговорювати кандидатури від БЮТ", - сказав він.

"Можу тільки сказати, що якщо квота належить будь-якій політсилі, і якщо вона вважає, що висуває на посаду професіонала, то її союзники не повинні втручатися. Одне можу сказати точно, крім проекту Конституції на сьогоднішній день більше нічого немає", - повідомив Колесніков.

Також він заявив, що головна мета можливого перенесення коаліцією БЮТ і Партії регіонів парламентських виборів вересня 2012 на весну 2014 року - "закінчення першого етапу реформ і вихід з кризи".

"Щоб відновити обсяги виробництва і піти далі, тут 2,5 роки не вистачить", - вважає депутат.

На питання, чи є у цих політсил який-небудь конкретний план реформ, регіонал відповів: "Я не хотів би забігати наперед, але, звичайно ж, такий план є, або точніше він близький до завершення".

"Найближчим часом лідери наших партій його озвучать. Але однозначно він буде спрямований на створення сприятливих умов для залучення інвестицій. В тому числі - через зниження податків. Далі - політика держави повинна бути прозора для інвесторів. Потрібно верховенство права, гарантії інвестицій", - сказав Колесніков.

Також коментуючи зауваження журналіста про те, що норми про парламентські вибори в 2 тури, коли у другий тур виходять 2 переможця першого, в підсумку переможець другого отримує більшість місць в парламенті, немає ніде в світі, він сказав: "Але у світі і немає двох однакових Конституцій".

"Яка тут ставиться мета? Уникнути політичної корупції в парламенті. Адже тоді не треба буде підкуповувати дрібні партії. Тим же комуністам, наприклад, потрібно вже вентилятором кишені надувати, тому що все зароблене в них вже не вміщається", - зазначив Колесніков.

"Не потрібно буде великим партіям нести відповідальність за дії міністрів, які потрапили в уряд за квотою дрібних партій. Наочний у цьому випадку приклад Рудьковського. Ми ж тоді стали заручниками коаліції, так як ця квота була не наша. Адже вчинок мультимільйонера, який злітав в Париж за державних рахунок, це виклик усьому суспільству", - заявив регіонал.

Відповідаючи на питання, чи будуть у зв'язку зі створенням коаліції зміни у зовнішній політиці держави, він заявив: "Ми повинні бути з тими, де знаходяться наші ринки збуту. І політика тут повинна відійти на другий план".

Депутат зазначив, що перш за все слід "відновлювати" відносини з Росією, "але не на шкоду відносинам з Євросоюзом, так само, як і навпаки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...