Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПР і БЮТ вирішили не писати в Конституції про російську мову

П'ятниця, 5 червня 2009, 01:02

БЮТ і Партія регіонів домовилися, що питання про статус російської мови буде вирішуватися на рівні місцевих рад, заявив депутат-регіонал Борис Колесніков.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Щоб не нагнітати ситуацію ми вирішили не включати мову до Конституції, але приймемо окремий закон, за яким місцеві органи влади зможуть забезпечити права російськомовного населення в сфері освіти (в тому числі і вищої), документообігу і в судах", - пояснив депутат.

Відповідаючи на питання, яким буде ставлення можливої коаліції до таких тем як НАТО і Чорноморський флот Росії, Колесніков підкреслив: "Це питання не Конституції, але думаю, що таке доленосне рішення, як вступ в той чи інший військово-політичний блок має прийматися на референдумі".

"Строк договору по Чорноморському флоту закінчується у 2017 році. Так що, давайте займатися цим в 2015", - сказав він.

На питання про те, чи буде проводиться восени референдум щодо вступу в НАТО, регіонал відповів: "Я думаю, що у нас є чим зараз займатися, крім референдуму".

"Якщо ви зараз запитаєте, які 10 питань хвилюють наших громадян, то його там не буде", - вважає Колесніков.

Крім того, коментуючи заяви опонентів можливої коаліції БЮТ і Партії регіонів про те, що це об'єднання було "освячено" в Кремлі, він заявив: "Ми занадто велика країна, щоб слухати чиюсь думку. Все має бути зроблено задля України".

"А наші націонал-патріоти - це чисті демагоги. В результаті їх політики кілька мільйонів українців опинилися без роботи, особливо в їх базових областях. Тому я хотів би, щоб вони відповіли за результати своєї праці, які зводяться в основному до контрабанди", - сказав регіонал.

"Ті депутати, які ще 20 років тому писали віршики про Леніна, як про Красне Сонечко, а тепер бігають у вишиванках, кричать які вони націонал-патріоти і ще контрабандою займаються, виглядають як звичайне посміховисько", - підкреслив Колесніков.

Як відомо, раніше видання Дзеркало тижня оприлюднило проект Конституції, розроблений спільно вузькою групою представників БЮТ і Партії регіонів.

Також, за інформацією джерел, у четвер ввечері прем'єр Юлія Тимошенко, спікер Володимир Литвин і лідер Партії регіонів Віктор Янукович проводили консультації по питанню можливого створення широкої коаліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...