Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колесніков не виключає, що "ширка" візьметься за Черновецького

П'ятниця, 5 червня 2009, 01:14

Депутат-регіонал Борис Колесніков не виключає, що в разі створення коаліції БЮТ і Партії регіонів, може бути поставлено питання про перевибори столичного мера Леоніда Черновецького.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Сегодня".

У той же час Колесніков зазначив, що "це питання повинні ставити не політики, а кияни".

"Скажу вам відверто, я об'їздив майже всі країни світу. З усіх європейських столиць, і навіть зі столиць країн СНД, наша столиця виглядає гірше всіх", - розповів регіонал.

"Я пам'ятаю Москву, коли у неї був бюджет, що дорівнює докризовому київському. Це був суцільний будівельний майданчик. Тоді будувалося третє кільце, МКАД, прорубалися тунелі, будувалися мостові переходи. А у нас в Києві? Рішень нуль. Тому я розчарований", - зазначив він.

Відповідаючи на питання, чи перенесуть вибори до місцевих рад і міських голів, як і вибори у Верховну Раду, Колесніков сказав: "Це питання ще обговорюється. Але що точно буде - це розширення прав місцевих рад".

"До них перейдуть виконавча влада на місцях. За главами держадміністрацій, яких буде призначати Кабмін залишаться лише функції нагляду. Виконавча влада в регіонах буде у обласних та районних рад", - пояснив депутат.

"Тобто, влада на місцях буде залежати від своїх виборців, а не від президента чи іншого начальника в Києві. Місцевим органам влади дамо серйозні гроші - в місцевих бюджетах залишатиметься податок на прибуток. Крім того, ми закріпимо вимогу продавати землю тільки на аукціонах, що припинить корупцію і дасть місцевим бюджетам мільярди ", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування