Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз: два тури виборів у парламент – "гаплик" демократії

П'ятниця, 5 червня 2009, 09:36

Лідер Соцпартії Олександр Мороз упевнений, що нинішній склад парламенту не має права обирати президента в стінах Верховної Ради, оскільки це пряме порушення 85-ої статті Конституції.

Про це він заявив у п'ятницю в ефірі "Бізнес-Радіо", передає прес-служба СПУ.

За його словами, виборець не наділив їх такими повноваженнями, не можна не рахуватися з волею народу: 80% проти виборів президента в парламенті.

"Тільки новий склад ВР, бажано обраний за системою відкритих списків, і після внесення відповідних змін до Конституції, одержить право обирати президента в Раді", - заявив Мороз.

Він також зазначив, що продовжувати повноваження нинішньої ВР - протизаконно. Скорочувати - так, можливо, а пролонгувати - ні. Подібної практики немає в жодній країні світу, - підкреслив він. "Не можна самим собі встановлювати правила гри", - вважає лідер СПУ.

Він також розкритикував пропозиції провести вибори в парламент у два тури.

Проведення виборів у два тури до парламенту - це "гаплик" для демократії, оскільки в Україні не розвинута партійна система, більшість партій - це прикриття фінансових груп, то мова йде просто про оформлення і закріплення бізнес-інтересів двох партійних кланів, вважає Мороз.

Такі вибори в парламент, як пропонується в проекті Конституції БЮТ і ПР - це втрата України, її землі, природних ресурсів. Уже сьогодні 20 олігархів володіють 4 мільйонами гектарів землі, і подібний спосіб виборів допоможе їм "узаконити" награбоване.

"Тоді немає сенсу говорити про незалежну державу - Україна перетвориться в колонію", - підкреслив лідер Соцпартії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування