Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газпром оголосив "Нафтогаз" "головним болем європейського масштабу"

П'ятниця, 5 червня 2009, 11:33

Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер на зустрічі з головою правління EON Ruhrgas AG Бернхардом Ройтерсбергом висловив стурбованість з приводу оплати Україною поставок газу.

За підсумками зустрічі Олексій Міллер сказав, що "колеги з EON Ruhrgas в черговий раз висловили занепокоєння з приводу здатності України вчасно оплачувати постачання російського газу, а також забезпечувати безперебійний транзит вуглеводнів у Європу".

"З огляду на практично монопольну позицію цієї країни в транспортуванні" блакитного палива" з Росії, нам зрозуміло, чому проблеми" Нафтогазу "вже встигли стати головним болем європейського масштабу", - заявив Міллер, повідомляє сайт "Газпрому".

"Обговорюючи це питання сьогодні, ми з німецькими колегами зійшлися на думці, що гарантія надійного енергозабезпечення європейців вимагає негайного вироблення плану по взаємодії всіх учасників ринку - постачальника, країни-транзитера, споживачів", - відзначив він.

У рамках такого плану до завдань, які потребують реалізації в короткостроковий період, відзначають в "Газпромі", належить пошук джерел фінансування для оплати споживаного Україною газу і газу, який необхідно закачати в її підземні сховища, а також для модернізації української ГТС.

"До планів довгострокового характеру - активізація роботи Росії та ЄС щодо реалізації проектів" Північний потік" і "Південний потік", які протягом десятиліть зможуть забезпечувати безперебійні поставки природного газу, таким чином гарантуючи відсутність яких би то не було конфліктів між учасниками енергетичного бізнесу" , - заявив Міллер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування