Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко: у Росії навіть якщо нас плескають по плечу, то зі зверхністю

П'ятниця, 5 червня 2009, 12:44

Посол України в Росії Костянтин Грищенко називає однією з найбільших проблем у відносинах Києва і Москви однобоке висвітлення російськими ЗМІ подій у нашій країні.

Про це він розповів в інтерв'ю журналу Профіль, опублікованому в п'ятницю.

"Одна з проблем і, напевно, найбільша – те, що російське суспільство одержує зовсім однобоку, по суті, одноканальну інформацію. Тут різні телекомпанії випускають сюжети, які за змістом й оцінками мало відрізняються один від одного", - розповів Грищенко.

"На жаль, усе, що відбувається в Україні, свідомо подається в негативному світлі. Позитивної інформації немає як такої", - підкреслив Грищенко.

Він зазначив, що це вже приводить до того, що понад 60% росіян сприймають Україну без симпатії, для Росії Україна за кілька останніх років стала однозначно поганою.

"І це стосується навіть тих, хто ставиться до Росії з щирою симпатією. Навіть якщо нас ляскають по плечу, то зі зверхністю. Це ставлення, насправді, дуже заважає розвитку двосторонніх зв'язків", - підкреслив Грищенко.

Для зміни ситуації, він вважає за необхідне змінити тональність подачі інформації про Україну.

"Цю думку необхідно послідовно доносити до наших партнерів у Росії. Я це роблю постійно. І в порівнянні з початком року хвиля негатива стала дещо спадати", - сказав він.

"Потрібно використовувати всі можливості для діалогу. Наприклад, до пікетників виходить Олег Волошин, керівник прес-служби, дає коментарі і роз'яснення нашої позиції місцевим ЗМІ. Тільки, на жаль, російські телеканали нечасто дають в ефір альтернативну точку зору", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування