Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко: Росія погоджує кредит з визнанням Абхазії і Південної Осетії

П'ятниця, 5 червня 2009, 14:51

Президент Білорусії Олександр Лукашенко вважає внутрішньою справою своєї країни питання про визнання Південної Осетії й Абхазії і не задоволений тим, що Росія погоджує визнання з наданням Мінську частини російського стабілізаційного кредиту.

"Уже дійшло до того, що приїхали, сказали: буде Осетія й Абхазія - виходить, буде 500 мільйонів доларів", - заявив Лукашенко в інтерв'ю російським ЗМІ.

"Ви знаєте, ми не хочемо "продавати" жодні питання і жодні позиції. У нас в історії цього не було і не буде. Ми вирішимо самі це питання", - підкреслив він.

"Тим більше, ми домовилися з керівником Абхазії (Сергієм) Багапшем, ми зустрічалися після цього з Кокойты (лідер Південної Осетії). У них немає до нас питань. Вони розуміють нашу позицію", - заявив Лукашенко.

"Ну, визнаємо - не визнаємо зараз, завтра, післязавтра. У порівнянні з тим, що відбувається навколо Білорусії - це не головне. Але ми розуміємо, що для Росії не зайвим було б це визнання", - сказав білоруський президент.

При цьому Лукашенко підкреслив: "Я часто говорю: у нас є своя історія відносин з цими республіками, з Абхазією насамперед. З Осетією, звичайно, ми майже не мали таких відносин, хоча зустрічалися з людьми і так далі".

За словами Лукашенка, питання визнання республік обговорювалося на зустрічі лідерів держав СНД.

"Коли ми в рамках СНД зібралися, всі сказали Медведєву: "Ні, у нас свої проблеми". І я останнім тоді виступав і кажу: "Якщо ви не хочете визнати, не шукайте мотивацію під столом. Просто не хочете, боїтеся і так далі. А чому нам не підтримати? Це ж єдиний наш союзник, ми від нього багато хочемо і так далі", - сказав Лукашенко.

"І я російському керівництву сказав, як ми вирішимо цю проблему. У них більше питань не було. Однак..." - заявив президент Білорусії.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування