Балога закликає Ющенка вдарити по БЮТ і ПР виборами

П'ятниця, 5 червня 2009, 15:24

Екс-глава секретаріату президента Віктор Балога закликає президента Віктора Ющенка оголосити про початок виборів глави держави, щоб не допустити внесення змін до Конституції, якими обмежуються права виборців.

"Партія регіонів і БЮТ упритул наблизилися до реалізації своїх планів зі зміни Конституції та монопольного заволодіння владою, незважаючи на різко негативний резонанс, який викликали ці наміри у суспільстві", - зазначив Балога.

На його переконання, лідери цих двох політичних сил "цілком обґрунтовано остерігаються народного опору, який неминуче викличе пропоноване скасування у проекті нової Конституції норми про всенародне обрання президента".

"Напевно, Янукович поважає своїх виборців у Донецьку, а Тимошенко – своїх прихильників десь у Самборі", - зауважив член президії "Єдиного центру".

"Вони ж добре усвідомлюють, що розроблений ними новий формат влади, новий порядок виборів – це нищівний удар по демократії. Вони не можуть не розуміти, що спроба забрати у людей їхнє право самим обирати владу викличе хвилю народного обурення і спротиву", - додав він.

Балога зазначив, що запевнення учасників майбутньої так званої "коаліції єднання і примирення" у тому, що це утворення створить стабільність у владі і працюватиме над подоланням кризи – це "чистісінький міф".

Екс-глава секретаріату переконаний, що "на сьогодні єдиним варіантом, аби не допустити неконституційного, недемократичного розвитку політичних подій є офіційний початок виборчого процесу".

"Безперечно, президенту Ющенку слід виступити головним і найсильнішим каталізатором виборчого процесу. Він у передбачений чинною Конституцією спосіб має дати старт законній і легітимній кампанії з виборів глави держави шляхом відкритого голосування", - заявив Балога.

"Це сприйме суспільство, на це будуть змушені погодитися всі основні політичні гравці. Нині на кону – демократичне майбутнє України, а не два-три місяці президентських повноважень", - переконаний він.

"Глава держави повинен діяти рішуче, аніж просто закликати українців до протидії загарбницьким планам. Президент має стати партнером усім тим демократичним силам, які прагнуть у конституційний спосіб запобігти захопленню влади в державі, крадіжці у людей їхніх суверенних прав", - наголосив Балога.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...