Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дубина: "Не треба нагнітати істерію. Ми розрахуємося з "Газпромом"

П'ятниця, 5 червня 2009, 17:48

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина заявляє, що компанія вчасно розрахується за травневий газ з російським "Газпромом".

Про це сказано у заяві Дубини, поширеній прес-службою НАК.

У повідомленні зазначається, що у травні 2009 року "Нафтогаз" отримав від "Газпрому" 2,376 млрд. куб. метрів російського газу, в тому числі для закачування у підземні сховища, загальною вартістю 646,8 млн. дол. США.

"НАК "Нафтогаз України" докладає всіх зусиль для виконання своїх зобов’язань та вчасно розрахується з ВАТ "Газпром". Ще раз зазначу, що чутки щодо катастрофічного стану компанії є лише чутками", - сказано у заяві.

За словами Дубини, на сьогодні в українських підземних сховищах газу ДК "Укртрансгаз" та ДАТ "Чорноморнафтогаз", знаходиться понад 19 млрд. куб. метрів природного газу.

З 7 квітня поточного року було розпочато процес закачування природного газу до ПСГ, "що дозволить забезпечити проведення опалювального сезону, безперебійний та безаварійний транзит російського газу до країн ЄС".

"НАК "Нафтогаз України" як найбільша нафтова і газова компанія України ніколи не сіє паніку ні серед своїх ділових партнерів, ні серед споживачів природного газу в Україні. Населення нашої держави та промислові підприємства можуть бути спокійними та впевненими в економічній стабільності НАК "Нафтогаз України", - йдеться у заяві.

Водночас "Нафтогаз" вимагає "адекватного ставлення до виконання своїх зобов’язань від зарубіжних партнерів та внутрішніх споживачів, особливо в частині повних та своєчасних розрахунків за спожитий газ".

"Хочу зазначити, що тільки подальша консолідація та злагоджена співпраця усіх гілок влади дозволить НАК "Нафтогаз України" й надалі забезпечувати належний рівень енергетичної безпеки держави та європейського континенту", - заявив Дубина.

"Від себе особисто та від колективу НАК "Нафтогаз України" я наполягаю щоб політики, експерти та представники ЗМІ різних країн припинили нагнітання істерії в суспільстві навколо діяльності Компанії на внутрішньому та зовнішньому ринках. Світова фінансова криза нищить економіки країн, великі корпорації та бюджети пересічних громадян. НАК "Нафтогаз України" також зазнає певних складнощів в роботі. Однак компанія робить все можливе для подолання перешкод та виконання своїх статутних завдань у відповідності до чинного законодавства", - додав він.

Як відомо, у п’ятницю під час засідання РНБО президент Віктор Ющенко заявив, що "Нафтогаз" розрахується з "Газпромом" за поставлений у травні газ протягом години.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування