Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко не проти обрання президента в новій Раді

П'ятниця, 5 червня 2009, 18:58

Співголова Ради інвесторів при Кабміні Сергій Тігіпко, який раніше заявляв про намір балотуватися на пост президента, вважає, що главу держави в парламенті може обирати нова Верховна Рада.

Про це він сказав у Києві в п'ятницю під час прес-конференції в режимі телемосту Київ - Санкт-Петербург на тему "Українсько-російські економічні відносини", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Тігіпко підкреслив, що створення більшості в парламенті, яка може взяти на себе відповідальність за ситуацію в країні, необхідне для завершення процесу створення парламентської республіки.

"Я кажу про реальну політичну реформу - де не продовжуються терміни парламентарям, де парламентарі, які будуть обирати президента, будуть обрані спочатку людьми і бажано за відкритими списками, де повноваження президента будуть досить серйозно обмежені", - сказав він.

Тігіпко зазначив, що буде проти "узурпації влади та подовження влади певних політичних сил".

Разом з тим, він підкреслив: "Можна всім поступитися своїми президентськими амбіціями тільки для одержання ефективної влади в країні".

Раніше Тігіпко не виключав, що погодиться балотуватися на пост президента в разі його висунення Трудовою партією: "Будуть оголошені президентські вибори: я сказав, що я піду, відмовлятися від цього я не буду, і зараз активно готуюся до цього. Якщо Трудова партія підтримає мене, я буду їй вдячний, чим зможу - допоможу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування