Яворівський позбувається опозиції?

Субота, 6 червня 2009, 10:39

Президія Національної спілки письменників виключила з цієї організації редакторку відділу газети "Літературна Україна" Галину Тарасюк, яка є ініціатором кампанії щодо усунення Володимира Яворівського з посади голови НСПУ.

Про це "Українській правді" повідомила Тарасюк.

За її словами, її та головного редактора "Літературної України" Михайла Сидоржевського звільнили з посад у газеті. Виданням тимчасово керуватиме заступник Яворівського Василь Шкляр.

"Офіційним приводом для виключення стало те, що я отримала 2 земельні ділянки в Броварському районі, які ніби-то мали виділити Спілці письменників. Але я їх отримала згідно з законом, як жителька Броварів", - зазначила письменниця.

За її даними, зі складу президії спілки виключено також відомих письменників, лауреатів Шевченківської премії Юрія Мушкетика, Павла Мовчана, Любов Голоту, Олеся Лупія, Марію Матіос.

"У людей наростає невдоволення керівництвом спілки. Я думаю, що скоро невдоволених збереться дві третини спілки, і ми будемо скликати позачерговий з’їзд", - зазначила Тарасюк.

Як повідомлялося, на засіданні в квітні Рада НСПУ відмовилася оголосити недовіру Яворівському. Його заступники Віктор Баранов та Михайло Слабошпицький, після жорсткої критики Яворівського, закликали все ж таки не усувати Яворівського.

Раніше керівництво НСПУ обвинувачувалося в численних об орудках з майном спілки.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...