Затулін жаліється, що СБУ йому створило гіпертонічний криз

Неділя, 7 червня 2009, 13:14

Депутат Держдуми РФ Костянтин Затулін, госпіталізований напередодні в одну з лікарень Сімферополя після заборони на в'їзд в Україну, заявляє, що відчуває себе нормально.

Про це він сказав по телефону в ефірі телеканалу НТВ у неділю.

"Як стверджують лікарі швидкої допомоги, ті, хто мене відразу обстежив, що це був гіпертонічний криз, який створили співробітники СБУ і прикордонних служб, протримали мене і тих, хто був поруч зі мною, близько 2 годин, 1,5 години на трапа літака, і не пускаюли до мене лікарів, навіть коли вони приїхали", - заявив він.

У свою чергу російський посол в Україні Віктор Черномирдін висловив жаль у зв'язку з тим, українські прикордонники не випускали Затуліна протягом 2,5 годин.

"Слів тут немає. Я тільки шкодую, що це відбувається. Ось такими діями ми далеко не просунемось. Це неправильно, я вважаю. Помститися невістці? Позиція Росії - взагалі від цього відмовитися, від всіляких заборон. Це ні до чого доброго не призведе", - заявив Черномирдін.

Зі свого боку заступник директора країн СНД Ігор Шишкін заявив, що твердження офіційних осіб України про те, що термін заборони на в'їзд в країну Затуліну не сплив, не відповідають дійсності.

"Така інформація поширюється представниками СБУ з метою перекласти відповідальність за інцидент на російську сторону", - сказав він "Інтерфаксу".

За словами Шишкіна, логіка українських спецслужб полягає в тому, що російська влада направила Затуліна в офіційне відрядження в Крим, знаючи, що йому заборонено в'їзд в Україну до кінця липня 2009 року.

"Отже, за їх версією, Росія свідомо йшла на зіткнення, а українські прикордонники лише були змушені виконувати свій обов'язок", - пояснив співрозмовник агентства.

У той же час, нагадав він, ще 7 серпня 2008 року українське посольство в Москві офіційно повідомило МЗС Росії про зняття заборони на в'їзд на територію України Затуліну.

За словами заступника директора Інституту країн СНД, посол України Костянтин Грищенко був запрошений до російського МЗС і проінформований про майбутній приїзд Затуліна на фестиваль.

"Ніяких заяв про те, що Затулін знову оголошений в Україні персоною нон ґрата і що йому не можна летіти в Крим, з боку дипломата не було", - наголосив Шишкін.

Як відомо, в суботу вдень Затулін прилетів до Сімферополя для участі в традиційному фестивалі "Великое русское слово", але не був допущений українськими прикордонниками на територію країни.

У свою чергу, прес-секретар СБУ Марина Остапенко заявила, що Затуліну не дозволили вийти з літака в Сімферополі, оскільки до сих пір діє заборона на його в'їзд в Україну.

"Позиція СБУ в цьому питанні дуже жорстка: незалежно від громадянства і посад сепаратистам і екстремістам немає місця в Україні", - наголосила прес-секретар.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування