Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ ПОСТАВИВ ХРЕСТ НА "ШИРЦІ" - ТИМОШЕНКО

Неділя, 7 червня 2009, 20:18

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович в односторонньому порядку вийшов з переговорів щодо створення широкої коаліції чотирьох політичних сил у парламенті.

Про це заявила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко під час свого телезвернення у неділю ввечері.

"Всі чотири політичні сили – Партія регіонів, Блок Литвина, БЮТ, більша частина НУ-НС – погодилися, що заради людей, заради країни треба об'єднатися. Саме всім разом, а не як каже чорна пропаганда, поділити країну на двох", - зазначила вона.

"Переговори (про створення широкої коаліції) йшли надзвичайно важко, але все ж таки йшли. На жаль, Віктор Янукович поставив у них крапку", - сказала Тимошенко.

"Він в односторонньому порядку, нікого не попередивши, вийшов з переговорному процесу. Зробив гучну політичну заяву, поставивши хрест на об'єднанні, на шансі для України", - зазначила прем’єр.

"Щоб довести до логічного завершення ці переговори, щоб об’єднати країну, треба було навіки закопати глибоко в землю всі приватні образи, всі амбіції та особисті владні апетити. Наша політична сила була готова на такі жертви", - сказала вона.

"Були у цього об’єднання і прихильники, і супротивники. Можливо, з точки зору Майдану, з точки зору Помаранчевої революції таке об’єднання виглядає неприродно", - вважає прем’єр.

"Ви знаєте, що я і сама не раз виступала категорично проти подібного об’єднання. Але криза змінила все, змінила світ, на кордоні спільний смертельний ворог – криза", - наголосила Тимошенко.

"У Верховній Раді більше аніж півроку лежить без прийняття антикризова програма країни, пилиться, та більш ніж 300 урядових законопроектів, які в більшості своїй антикризові. Їх прийняття з одного боку заблоковано президентом Віктором Ющенком, а з іншого Януковичем та його фракцією", - заявила прем’єр.

Вона наголосила, що "без цих законів країна захлинається в кризі".

Тимошенко вкотре заявила, що метою спроб об'єднання політичних сил була боротьба з фінансово-економічною кризою.

"У сьогоднішній ситуації, коли світова криза буквально їсть країну великими шматками, потрібно всім бути разом, і я буду за це боротися. І хотіла б, щоб і Віктор Ющенко, як президент країни, так само став поруч, а не чинив перешкоди", - зазначила прем’єр.

Вона вважає, що причиною виходу Януковича з переговорів стала її відмова погодитися на внесення до Конституції норми про збільшення вікового цензу для кандидата в президенти до 50 років.

Як відомо, раніше Янукович заявив, що президент України має бути обраний всенародно, а досвід переговорів з БЮТ про створення широкої коаліції буде використано після президентських виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування