ПРЕМ’ЄР: БЮТ ОДРАЗУ БУВ ПРОТИ ОБРАННЯ ПРЕЗИДЕНТА В РАДІ

Неділя, 7 червня 2009, 20:20

Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що її політична сила виступала категорично проти обрання президента у парламенті та пролонгації повноважень Верховної Ради.

Про це вона сказала під час свого телезвернення у неділю ввечері.

Тимошенко наголосила, що під час переговорів з Партією регіонів щодо внесення змін до Конституції "мова не йшла ані про продовження повноважень парламенту, ані про однозначне обрання президента в парламенті, ані про будь-які заходи, щодо обмежень свободи слова".

"Проти подібних змін категорично і відразу виступила наша політична сила. А так само і Блок Литвина, і НУ-НС. Це я публічно заявила на передачі "Свобода слова" ще у грудні 2008 року, коли перший раз був зруйнований переговорний процес", - зазначила прем’єр.

"Тоді мені одна із журналісток задала запитання: "Чому зруйнувалися переговори?". Я чітко відповіла, що отримала умови, за яких президента треба обирати у парламенті, а повноваження у нього лишаються такі, як і сьогодні", - сказала Тимошенко.

"Ще тоді я повідомила: "Такі умови неприйнятні. Ми не можемо на них погодитися". І тому я залишаюся на таких позиціях і зараз", - наголосила прем’єр.

Вона підкреслила, що "всі ці розмови були зроблені задля дискредитації переговорного процесу, який і так проходив складно, дуже важко і тяжко".

"Все-таки за останні роки у суспільстві накопичилося дуже багато взаємних антагонізмів, образ, нездоланних протиріч. Від 2004 року країна поділена навпіл – це факт, який не потребує підтвердження", - вважає Тимошенко.

Як відомо, раніше Янукович заявив, що президент України має бути обраний всенародно, а досвід переговорів з БЮТ про створення широкої коаліції буде використано після президентських виборів.

Також раніше у ЗМІ був оприлюднений проект Конституції, розроблений спільно вузькою групою представників БЮТ і Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування