Яценюк: БЮТ і ПР написали Конституцію ще влітку минулого року

Неділя, 7 червня 2009, 22:43

Депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк має намір наступного тижня ініціювати проведення всеукраїнського референдуму з принципових питань державного устрою.

"З вівторка ми починаємо процес реального народовладдя і волевиявлення людей через референдум з усіх питань, які стосуються безпосередньо устрою країни. Люди будуть визначати - якою має бути країна, а не два чи три політика", - сказав Яценюк в ефірі телеканалу ТВi у неділю.

Коментуючи можливі наміри БЮТ і Партії регіонів змінити Конституцію, Яценюк зазначив, що в разі реалізації таких намірів його політична сила виступила б на захист конституційних прав громадян.

"Якщо б вони (Партія регіонів і БЮТ) домовилися про коаліцію, якщо б ця коаліція була успішною, якщо б ця коаліція, наприклад, висунула одного кандидата у президенти, ми б працювали...Але конституційна змова і фактично крадіжка влади - вона не проходить", - зазначив він.

За словами Яценюка, те, що цей шлях зупинений - не перемога, а "ясність ситуації". "Політичне небо розвиднілось", - сказав він.

Екс-спікер також повідомив про те, що конституційна змова між Партією регіонів і БЮТ почалася влітку минулого року, а у вересні вже був готовий проект змін до Конституції.

"Я дозволю собі дати вам ту інформацію, яку буде важко поставити під сумнів, тому що я вам відкрию як колишній голова українського парламенту, як офіційна особа, на столі якої у вересні з'явилася українська Конституція, а точніше документ конституційного устрою, який передбачав всі ці речі, про які сьогодні говорили", - сказав він.

"Цей документ до мене потрапив зі столу прем'єр-міністра", - зазначив Яценюк.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування