Москва лякає Київ наслідками скандалу у Сімферополі

Понеділок, 8 червня 2009, 12:47

Інцидент з депутатом Держдуми Костянтин Затулін, який стався в Україні, суперечить інтересам двосторонніх відносин, впевнений офіційний представник МЗС Росії Андрій Нестеренко.

"Очевидно, що подібні дії, які перетворились в систему, йдуть врозріз з інтересами російсько-українського добросусідства. Відповідальним політикам в Києві варто було б добре задуматися про можливі наслідки і вжити заходів для якнайшвидшого подолання подібної практики", - сказав він в понеділок, відповідаючи на запитання ЗМІ.

Нестеренко підкреслив, що цей скандал "погано пов'язується з деклараціями про прагнення до нарощування потенціалу партнерства з Росією".

Він зазначив, що російська сторона щиро зацікавлена у нормалізації двосторонніх відносин і, зокрема, неодноразово пропонувала відмовитися від практики "чорних списків".

"Сьогодні ця пропозиція актуально як ніколи", - вважає офіційний представник МЗС Росії.

Як відомо, у суботу вдень Затулін прилетів у Сімферополь, але не був допущений українськими прикордонниками на територію країни.

Пізніше він був госпіталізований до лікарні "Швидкої допомоги" з високим тиском.

У свою чергу, прес-секретар СБУ Марина Остапенко заявила, що Затуліну не дозволяли вийти з літака в Сімферополі, оскільки до сих пір діє заборона на його в'їзд в Україну.

"Позиція СБУ в цьому питанні дуже жорстка: незалежно від громадянства і посад сепаратистам і екстремістам немає місця в Україні", - наголосила прес-секретар.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування