На шахті ім. Скочинського знайшли двох загиблих гірників

Понеділок, 8 червня 2009, 15:46

Рятувальники знайшли тіла 2 гірників, які загинули внаслідок аварії на шахті ім. Скочинського держпідприємства "Донецька вугільна енергетична компанія" у Донецьку.

Про це повідомляє прес-служба Держгірпромнагляду.

Згідно з повідомленням, станом на 15 годину 38 гірників вийшли з аварійної дільниці самостійно, 1 травмований, доля 10 гірників залишається невідомою.

Також у зв’язку із аварією, Держгірпромнагляд заборонив ведення всіх гірничих робіт на шахті, крім життєзабезпечення.

Президент Віктор Ющенко доручив прем'єру Юлії Тимошенко невідкладно утворити урядову комісію з метою розслідування причин аварії, та надання допомоги потерпілим, а також розробити та затвердити комплексний план заходів з ліквідації наслідків аварії.

За результатами розслідування причин аварії глава держави просить вжити передбачених законом заходів щодо притягнення винних осіб до відповідальності, повідомляє прес-служба Ющенка.

Прес-служба уряду повідомила, що за дорученням першого віце-прем’єра Олександра Турчинова створено урядову комісію з розслідування причин та обставин аварії під головуванням міністра вугільної промисловості Віктора Полтавця.

"Аварія на шахті ім. Скочинського сталася о 10:20. Урядову комісію створено об 11:00", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Держгірпромнагляду, 8 червня о 10 годині 15 хвилин на шахті держпідприємства "Донецька вугільна енергетична компанія" у 2 західній лаві стався викид вугілля та газу (газодинамічне явище).

В цей час на аварійній дільниці перебував 51 гірник. Всього в шахті знаходилося 344 особи.

Аварійно-пошукові роботи на шахті ведуть відділене служб ДВГРС та командний склад Центрального Штабу ДВГРС.

Шахта віднесена до особливо небезпечної за раптовими викидами вугілля, газу та породи, вибуховості вугільного пилу. Пласт, де сталася аварія, схильний до самозаймання. Гірничі роботи ведуться на горизонті 1250 м.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування