Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Європи склалося враження, що Москва хоче газової війни

Понеділок, 8 червня 2009, 16:28

У Європейській комісії не коментують розрахунки за газ між Україною і Росією.

"Тут немає чого коментувати. Це – нормальна ситуація між бізнес-партнерами", - сказав у понеділок у Брюсселі в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" високопоставлений чиновник Єврокомісії, який побажав залишитися неназваним.

"Ви не можете вітати або не вітати, фігурально кажучи, жителя країни Європейського Союзу або якої-небудь іншої країни за те, що наприкінці місяця він оплатив свій рахунок за газ", - пояснив він.

Коментуючи ряд новин, присвячених можливій нездатності України здійснити оплату за газ, а також звернення російського керівництва до посадових осіб Євросоюзу, чиновник сказав: "У нас склалося враження, що вони (російська сторона) хочуть нової газової кризи".

Крім того, стало відомо, що керівництво "Газпрому" скасувало призначену на понеділок у Москві зустріч з керівництвом європейських компаній - споживачів російського газу в зв'язку з подоланням небезпеки виникнення нової кризи у відносинах з Україною.

Про це йде мова у повідомленні "Българскі Енергієн Холдінг".

"Можливість виникнення нової газової кризи була подолана внаслідок того, що Україна заплатила Росії за поставлений у травні газ. Врегулювання в даний час відносин Москви і Києва запобігло можливому порушенню транзиту природного газу європейським споживачам", - зазначається в повідомленні болгарської компанії.

У зв'язку з цим було відмінено візит у Москву виконавчого директора "Булгаргаз" ЕАД і члена ради директорів "Българскі Енергієн Холдінг" Дмитря Гогова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...