У Януковича хочуть продовжити перекроювати Конституцію з БЮТ

Вівторок, 9 червня 2009, 09:18

У проекті Конституції, який готувався спільно БЮТ і Партією регіонів, не було пункту про збільшення вікового бар'єра для президента до 50 років.

Про це, коментуючи подібну заяву прем'єра Юліи Тимошенко, заявив представник Партії регіонів Сергій Ківалов, який виступив одним з авторів нового варіанту Конституції, передає газета "Дело".

"Повірте, у мене є всі документи, спільно напрацьовані з БЮТ, там навіть не згадується така ініціатива. Просто Юлії Володимирівні треба було щось заявити", — припустив Ківалов.

Депутат визнає, що перед Януковичем дійсно стояла дилема, йти або не йти на всенародні вибори президента. Саме це питання і завело переговори з БЮТ про широку коаліцію в тупик.

"Всі інші спірні питання, що виникали в ході переговорів, уже були погоджені з Тимошенко. Залишився тільки цей момент, і Віктор Янукович мав вирішити його сам для себе", — розповів Ківалов.

За інформацією джерел видання, в групу депутатів, що умовляли лідера "регионалов" не погоджуватися на вибори в парламенті, входили Юрій Бойко, Сергій Льовочкін і Ганна Герман. Вони нібито переконували в згубності такої витівки не тільки лідера партії, але і деяких членів його родини.

У той же час депутат Ганна Герман стверджує зворотне.

"Це було саме його (Януковича) рішення. Навпаки, більшість членів фракції говорили йому, що потрібно обиратися в парламенті, адже це було гарантією стати президентом України", — стверджує вона.

Герман також підкреслила, що не розуміє образи Тимошенко. "Наш лідер нічого не обіцяв Тимошенко, він відкрито говорив, що сумнівається в можливості обиратися в парламенті", — зазначила соратниця Януковича.

Однак, за інформацією деяких членів БЮТ, рішення Януковича приймалося не тільки при втручанні найближчого оточення, але і за допомогою президента.

"За моєю інформацією, напередодні відбулася зустріч Януковича і Ющенка. Президент пообіцяв Януковичу поставити на чолі областей людей від Партії регіонів, що дасть йому додатковий адмінресурс на виборах", — зазначив депутат-"бютівець" на правах анонімності.

Разом з тим "регіонали" не виключають, що БЮТ і Партія регіонів продовжать переговори щодо змін до Конституції, незважаючи на те що і Тимошенко, і Янукович йдуть на всенародні президентські вибори.

"Можливо, обом лідерам потрібно зустрітися ще раз... Я думаю, Віктор Медведчук, один з найближчих радників Тимошенко, порадить їй повернутися до переговорів з нами", — не виключає Ківалов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування