Ющенку розповіли, що Київ ні з чим не встигає до Євро

Вівторок, 9 червня 2009, 14:11

Президент Віктор Ющенко підкреслює необхідність забезпечення умов для проведення в Києві фінальних матчів чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Про це він сказав на зустрічі з керівництвом столиці, присвяченій ходу підготовки до Євро-2012, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Ми виходимо з того, що фінал Євро-2012 має відбутися в Києві – меншого завдання я не ставлю", - сказав президент.

У свою чергу, віце-прем'єр-міністр Іван Васюник нагадав, що остаточне рішення по визначенню міст, у яких буде проходити фінал Євро-2012, УЄФА буде ухвалювати 30 листопада.

Він проінформував президента про хід підготовки столиці до чемпіонату.

Однієї з проблем Васюник назвав прилеглі до НСК "Олімпійського" території, що передані в оренду на 15 років, але повинні бути задіяні як "зони гостинності" у ході проведення чемпіонату.

Васюник відзначив, що механізм рішення цього питання визначений минулого тижня Верховною Радою законом про підготовку до Євро-2012. Віце-прем'єр висловив сподівання, що найближчим часом цей закон надійде на підпис до президента і питання буде вирішено.

Також він повідомив, що в середу на засіданні Кабінету Міністрів планується розглянути пакет питань про підготовку до чемпіонату, у тому числі буде розглядатися питання про затвердження титулу НСК "Олімпійський", що дозволить остаточно визначити кошторис реконструкції стадіону.

Крім того, Васюник доповів про хід підготовки київських аеропортів до Євро-2012. Зокрема, він звернув увагу, що реконструкція терміналу в Борисполі відстає від графіка на п'ять місяців. Він попросив присутнього на нараді мера столиці Леоніда Черновецького взяти це питання під особистий контроль.

За словами Васюника, проблемним залишається питання виділення до чемпіонату п'яти- і чотиризіркових номерів у готелях. Він сказав, що з 1950 п'ятизіркових номерів, як визначено вимогами УЄФА, сьогодні підписана угода лише на 188 номерів (готель "Національний").

Приблизно така ж ситуація і з чотиризірковими номерами: з 4950 є лише 905. Набагато краща ситуація з тризірковими номерами. При необхідності 400 номерів підписано угод на 2784. Він нагадав, що 31 серпня Київ має відзвітувати перед УЄФА про можливості приймати гостей у місті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування