Ющенко замовив Вакарчуку слівце про сиріт та інших дітей

Вівторок, 9 червня 2009, 15:06

Президент Віктор Ющенко вважає за необхідне всебічно проаналізувати досвід проведення другого тестування випускників шкіл, виявити всі технологічні недоліки та вжити заходів щодо подальшого його вдосконалення.

Про це президент зауважив під час зустрічі з міністром освіти і науки Іваном Вакарчуком, під час якої заслухав доповідь міністра, повідомляє прес-служба глави держави.

При цьому Ющенко відзначив, що цьогорічне тестування відбулося на більш високому рівні, ніж минулого року, про що свідчать висновки вітчизняних і міжнародних експертів, представників громадських організацій та спостерігачів.

Усього тестування цього року пройшли майже 434,3 тис. осіб або 94% від зареєстрованих. Окремими питаннями зустрічі стали завершення навчального року, а також проведення вступної кампанії до вищих навчальних закладів.

Ющенко при цьому наголосив на важливості забезпечення прав при вступі до навчальних закладів дітей уразливих суспільних категорій - із багатодітних родин, сиріт, дітей з обмеженими можливостями.

Президент також під час зустрічі наголосив на необхідності невідкладно розпочати підготовку до наступного навчального року.

На його думку, особливої уваги потребують питання зміцнення навчальної бази навчальних закладів і проведення ремонтних робіт, завершення комп'ютеризації, комплектування науково-педагогічними кадрами, видання підручників, у тому числі для шкіл національних меншин тощо.

Йшлося також про стратегію розвитку освіти та виховання молоді в навчальних закладах України, відповідність освітньо-виховних процесів рівню європейських та світових стандартів.

Участь у зустрічі взяли глава секретаріату президента Віра Ульянченко, її заступник Юрій Богуцький, директор Науково-дослідного інституту українознавства Міносвіти Петро Кононенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...