"Українська політика – політика "кидал" – як президент переконав Януковича

Вівторок, 9 червня 2009, 17:35

Президент Віктор Ющенко переконував лідера Партії регіонів Віктора Януковича у тому, що єдиний легітимний для нього спосіб прийти до влади – піти на всенародні вибори президента.

Про це президент розповів під час прес-конференції у секретаріаті президента у вівторок.

"Суть моїх розмов з Януковичем останні три-чотири рази полягала у наступному. Я беру трубку і кажу: "Вікторе Федоровичу, у вас є один спосіб прийти до української влади – це легітимний спосіб", - розповів Ющенко.

"Коли вам пропонують такі подарунки, як безкоштовне президентство – це не просто політичне приниження, це означає, що ви стоїте на засадах нелегітимного обрання президента", - додав він.

За словами президента, він направив свого представника до БЮТ і Партії регіонів з тим, щоб запевнити обидві сили: "Рішення про проведення виборів президента поза парламентом знаходиться не в їх руках".

"Відповідь на те, як не допустити виборів у парламенті, на мій погляд, знаходиться в руках відповідального президента", - додав Ющенко.

Глава держави запевнив, що не допустив би виборів президента у Верховній Раді: "Цих виборів не було б, я кажу вам як президент. Наступні вибори були б прямі. Почитайте в Конституції".

"Українська політика, вибачте, не знаю такого слова української мовою, - це політика "кидал". Як дійти до дня виборів президента у парламенті, щоб тебе не кинули, на це відповіді, думаю, з опонентів мало хто мав", - додав президент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування