Емісія на газ вкладається в рамки угоди з МВФ – запевняє Ющенко

Вівторок, 9 червня 2009, 17:51

Президент Віктор Ющенко запевняє, що емісія 3,8 мільярдів гривень для забезпечення платоспроможності НАК "Нафтогаз України" знаходиться в рамках програми МВФ на другий квартал.

"Емісія була проведена на 3,8 мільярди, бо інших коштів на той час і на сьогодні не було", - заявив Ющенко на прес-конференції в секретаріаті президента.

"Після того як внутрішні платежі по сплаті газу були провалені, коли не відбулася пролонгація урядом фіскальних відносин з НАК...", - почав Ющенко.

"Одним словом, коли "Нафтогаз" залишили один на один, плюс деякі міжнародні події, які планувалися на 18 червня і про які я не хотів би говорити публічно, змусили мене забезпечити рішення цього питання, але це виключно в інтересах України", - додав він.

За словами Ющенка, "коли ми говоримо про емісійні параметри – все до копійки знаходиться в рамках критеріїв, які ми заключили з МВФ по програмі другого кварталу".

"Тож місія МВФ в плані монетарної політики не буде мати жодної заяви, вона зроблена виключно канонічно", - запевнив президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News