Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газпром" продовжує "кошмарити" Європу бідністю "Нафтогазу"

Вівторок, 9 червня 2009, 18:01

"Газпром" проінформував Єврокомісію про ризики, пов'язані з можливим невиконанням Україною контрактних зобов'язань по придбанню російського газу.

Про це йшла мова під час робочої зустрічі заступника голови правління "Газпрому" Олександра Медведєва і представників Єврокомісії, яка відбулася у вівторок у Москві з ініціативи Європейської Комісії, повідомили в управлінні інформації концерну.

Делегація ЄК була докладно проінформована про ризики, пов'язані з можливим невиконанням Україною контрактних зобов'язань по придбанню російського газу, сказав співрозмовник агентства.

Особлива увага європейської делегації була привернута до того, що надійність транзиту газу в Європу по території України в майбутній зимовий період буде прямо залежати від здатності "Нафтогазу" вчасно придбати і закачати у свої ПГС необхідну кількість газу.

У цьому зв'язку було відзначено важке фінансове становище "Нафтогазу".

Медведєв, слова якого процитував представник управління інформації, підкреслив, що "Газпром" буде робити все можливе, щоб не допустити ще однієї енергетичної кризи, і цілком відкритий для спільного вирішення цього украй важливого питання".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування