Москва вважає, що її флот в Україні у себе вдома

Вівторок, 9 червня 2009, 20:06

Питання, поставлені головою Севастопольської міської ради Валерієм Саратовим по базуванню російського Чорноморського флоту і функціонуванню "Севморзавод" будуть розглянуті з урахуванням обопільних інтересів України і Росії.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Російської Федерації Григорій Карасін після зустрічі з Саратовим у вівторок у Севастополі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На зустрічі також був присутній посол Російської Федерації в Україні Віктор Черномирдін.

"Ми хочемо, щоб наш флот відчував себе тут комфортно, щоб люди, які служать на Чорноморському флоті РФ, розуміли, що Севастополь - це місце, де вони добре себе почувають, а близько 20 тисяч севастопольців, які так чи інакше пов'язані з флотом, отримували певну користь від того, що флот знаходиться тут", - сказав заступник міністра.

За твердженням Карасіна, "всі проблеми, пов'язані зі славним містом Севастополем, вони особливо розглядаються в Росії, тому що це місто пов'язане з Росією не тільки ЧФ, воно з російською історією пов'язано".

"А флот знаходиться тут не 10 років і не 20 років, він тут був створений у 1783 році, тому це дім нашого флоту, і вдома має бути все добре, і севастопольці мають отримувати матеріальні, духовні та інші гарні новини від того, що ЧФ діє і живе в Севастополі", - сказав він.

Планується, що 10 червня в Києві відбудеться чергове засідання міжурядової українсько-російської комісії по базуванню Чорноморського флоту Росії в Україні.

Фактичними і основними власниками підприємства через контрольовані ними фірми є: Костянтин Григоришин (близько 60%) і Петро Порошенко (близько 30%).

Блокуючий пакет акцій (26%), незважаючи на попереднє звернення, продано Фондом держмайна без зобов'язань нового власника перед державою у 2006 році.

З листопада 2008 року робочим заводу не виплачувалася зарплата, і за станом на квітень заборгованість становила близько 4 млн. грн. Тільки за три останні роки чисельність заводського персоналу знизилася з 3 тис. до 680 осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News