ГЕНПРОКУРАТУРА ЗАВЕЛА СПРАВУ НА ЛОЗИНСЬКОГО

Середа, 1 липня 2009, 15:18

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу щодо депутата від БЮТ Віктора Лозинського, причетного до вбивства мешканця Кіровоградської області Валерія Олійника.

Справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.121 КК України, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Рішення про порушення справи прийнято 1 липня "з урахуванням зібраних доказів у кримінальній справі, порушеній за фактом умисного спричинення тяжких тілесних ушкоджень групою осіб, що спричинило смерть потерпілого Олійника".

Як відомо, 16 червня у Голованівському районі Кіровоградської області в інциденті за участю нардепа Лозинського, прокурора Голованівського району Євгена Горбенка та начальника Голованівського РВ УМВС Михайла Ковальського загинув 55-річний Олійник.

Звучали версії, що це було полювання. Утім, учасники інциденту причетність до вбивства заперечували, називаючи свої дії самозахистом. Разом із тим, на тілі загиблого було виявлено 9 вогнепальних поранень, численні переломи. Поховали його без ноги.

Горбенка і Ковальського було звільнено з займаних посад та затримано Генпрокуратурою. За деякими даними, вони уже зізналися слідчим у вбивстві 15 осіб.

Лозинський дотепер проходив у справі як свідок. Він навіть звернувся до генпрокурора з проханням внести на розгляд Верховної Ради подання про позбавлення його депутатської недоторканності, нібито щоб уникнути спекуляцій щодо цього.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування