Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати залишили Фонд гарантування вкладів без фінансування

Середа, 1 липня 2009, 17:29

Прийнятим в середу законом щодо фінансування Євро-2012 депутати відмінили 25-відсоткове щомісячне відрахування прибутку Національного банку в Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Про це повідомив журналістам народний депутат від НУНС Станіслав Аржевітін.

"Це законопроект не про Євро. Це законопроект про колапс, в який ми штовхає нашу країну. І я хотів би поставити запитання авторам цього законопроекту, яке моральне право вони мали в умовах кризи вилучити із закону "Про Нацбанк" норму, якою передбачалося щомісячне 25-відсоткове відрахування коштів у Фонд гарантування вкладів населення", - запитав депутат, повідомляє Ліга.net.

"Сьогодні у нас в умовах кризи велика проблема з поверненням вкладів, і на ці кошти розраховували в тому числі громадяни в тих проблемних банках, які повинні бути захищені Фондом гарантування вкладів. Сьогодні цю статтю вилучили", - сказав Аржевітін.

У свою чергу, народний депутат від БЮТ Юрій Полунєєв пояснив: "Я думаю, що просто відкориговане те, що раніше було передбачено, зокрема, рішенням ради Національного банку, що 25% прибутку Національного банку автоматично йде у Фонд. Це не було закріплено законом".

На його думку, наповнення Фонду гарантування депозитів фізосіб - це окреме питання над яким потрібно працювати.

"Сьогодні говорити про те, що у нас виникла нагальна необхідність збільшувати Фонд гарантування, не доводиться, ще немає ні одного банкрутства українських банків, при якому постраждали б тисячі і мільйони вкладників. Ті банки, які знаходились під загрозою, зараз в процесі рекапіталізації. Щодо трьох банків ухвалено рішення, інші банки чекають відповідних рішень. Тому я думаю, що сьогодні це питання хоч і є актуальним, але не стоїть в порядку денному так гостро, як готовність України до Євро-2012", - підкреслив народний депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...