У ЄС нарікають, що Україна затягує з тарифними пропозиціями на "чутливе"

Четвер, 2 липня 2009, 08:25

Євросоюз чекає від України пропозицій щодо тарифів на так звану "чутливу продукцію".

У Брюсселі сподіваються, що до кінця тижня сторони таки визначаться з цим питанням, передає "Німецька хвиля".

Голова представництва Єврокомісії Жозе Мануель Пінту Тейшейра нарікає, що українська сторона зволікає з наданням європейським партнерам своїх пропозицій на низку продукції, яка обкладатиметься митом після створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

"Українська влада ставила собі за мету завершити переговорний процес про створення зони до кінця року. Але тепер від тих самих органів влади ми чуємо, що, ймовірно, цього не буде. Наша амбітна мета – аби 95% всіх товарів були вільними від мит. Але, звісно, є й так звана "чутлива продукція", - зазначив Тейшейра.

За його словами, українська сторона постійно затримує свої пропозиції щодо тарифів на таку продукцію.

Експерти припускають, що найбільш "чутливими" для України будуть сільськогосподарські товари, а визначитися з їхнім переліком та тарифами українські переговірники не можуть через політичну кризу.

На думку економіста Міжнародного центру перспективних досліджень Ільдара Ґазізулліна, українська переговірна команда не отримує достатньо директив від Кабміну та президента, аби ефективно вести з Євросоюзом ці переговори, оскільки владі нині не до цього.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News