Червоненко просив Віру Іванівну "не соромитися" і вигнати його

Четвер, 2 липня 2009, 10:54

Заступник голови Київської міської адміністрації Євген Червоненко заявляє, що на з'їзді "Нашої України" в суботу просив голову ради партії Віру Ульянченко поставити на голосування питання про його виключення з НУ.

"Я двічі Вірі Ульянченко показав: ставте це питання, не соромтеся. Нехай буде момент істини. Я був глибоко переконаний, що зал проголосував би за те, щоб не виключати...", - сказав Червоненко в інтерв'ю "Фокусу".

"Але раз не поставили на голосування - що ж тепер? М'яч, як кажуть, був у них", - додав він.

Червоненко також зазначив, що сам він вирішив не виходити з партії, як збирався, з трьох причин.

"Напередодні вночі я говорив зі старим другом, і він мудро сказав: "Не будь жертовним бараном. Як тільки вийдеш, тебе оголосять зрадником". Була потім розмова з Петром Ющенком і його фраза: "Ти стояв біля витоків партії". Ну і по-третє, я вірю у відкриті списки. Якщо голосування буде по прізвищах, партія буде врятована і очищена", - сказав він.

Коментуючи рішення з'їзду про вимогу виходу депутатів НУ-НС з коаліції, Червоненко зазначив:

"Я пропонував спосіб ще рік тому: тих людей, які віддалилися, яким тепер ставиться ультиматум, запросити до себе і зробити, як я зі своїм товаришем недавно - поставити пляшку і сказати один одному все в очі, по-чоловічому. І всі, можливо, пробачили б президентові образи".

"Я впевнений, що багато хто його щиро любили і люблять. Тому що - боляче про це говорити - через півроку може так статися, що не будеш ти президентом. Ти був Віктором - я Женею. Ти став Віктором Андрійовичем у день інавгурації, але ж колись це закінчиться", - додав він.

При цьому він висловив упевненість у тому, що його однопартійці, які входять до коаліції, не підуть із неї.

"А у мене немає аргументів, щоб йти їх умовляти", - сказав Червоненко.

При цьому він закликав не робити з колишніх "любих друзів" те, "чим вони не є".

"Ми, знаєте, і у Кучми жили в теплій ванні. Він нікого з нас не ображав до приходу Медведчука. І ми пішли в 2004-м за Ющенком не за кренделями і владою, ми йшли за почуттям власної гідності. І абсолютна неправда, що ми готувалися до великих посад, які нам роздав би президент. Ми готувалися до камер і до смерті", - сказав Червоненко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування