Ющенко хоче справу про кримську депортацію 1944 року і оцінку дій Сталіна

Четвер, 2 липня 2009, 13:13

Президент Віктор Ющенко доручив генпрокурору Олександру Медведьку та голові Служби безпеки України Валентину Наливайченку розглянути питання про порушення кримінальної справи за фактом незаконних виселень у 1944 році кримськотатарського народу та інших народів, які проживали на території Криму.

Про це повідомила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова на брифінгу в четвер, інформує прес-служба президента.

"Глава держави вважає, що факт незаконних насильницьких масових виселень кримськотатарського народу з Криму у 1944 році є незаперечним. Також встановлено факт депортації інших народів, які проживали на території Криму, а саме: вірмен, греків, болгар та інших", - зазначила Ванникова.

За її словами, Ющенко переконаний, що в діях тодішніх керівників тоталітарного комуністичного режиму на чолі з Йосипом Сталіним і посадових осіб каральних органів СРСР є ознаки геноциду.

"Також Генеральна прокуратура та СБУ мають провести повне, всебічне та об'єктивне досудове слідство усіх обставин справи", - наголосила Ванникова.

"Віктор Ющенко висловлює переконання, що за результатами досудового слідства буде надана правова оцінка діям посадових осіб органів державної влади тоталітарного комуністичного режиму на чолі з Йосипом Сталіним, винних у незаконних насильницьких виселеннях зазначених народів", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування