Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бжезинський дав Обамі поради, як говорити з Росією про Україну

Четвер, 2 липня 2009, 14:46

Американський політолог і державний діяч Збігнев Бжезинський вважає, що президент Барак Обама під час перебування в Росії має заявити, що Україну найближчим часом у НАТО не приймуть, але її вибір треба поважати.

З такими рекомендаціями перед візитом Обами в Росію Бжезинський виступив у газеті The Financial Times.

Бжезинский зазначає, що не можна ігнорувати геополітичний конфлікт інтересів між Росією і США, оскільки прем'єр Путін хоче в деякому сенсі розгорнути процес дезинтеграцї Радянського союзу. Одержання контролю над Україною відновить імперіалістичну Росію, що поверне конфлікти в центральній Європі, вважає він.

"Під час самміту прем'єр Путін і президент Медведєв шукатимуть сигнали того, що американська адміністрація відмовляється від угод про партнерство з Україною і Грузією, підписаних екс-президентом Джорджем Бушем. Навіть випадковий такий сигнал буде розглядатися як зелене світло для більш жорстких дій проти цих двох країн", - зазначає Бжезинський.

Таким чином, на його думку, США може дати зрозуміти, що їхнє членство в НАТО ще не вирішене, але що США і Росія мають поважати право Грузії й України самим робити вибір.

За словами Бжезинського, Росія має зрозуміти, що застосування сили або розпалення етнічних конфліктів, щоб дестабілізувати Україну або Грузію, буде псувати російсько-американські відносини.

Чіткість цих позицій, якої президент Обама має домогтися під час обговорень, зменшить ризики того, що Росія намагатиметься відновити імперіалістичну систему на території колишнього СРСР, вважає Бжезинський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування