Тимошенко не дала забрати в себе "Ощадбанк"

Четвер, 2 липня 2009, 16:58

У четвер не вдалося провести засідання наглядової ради "Ощадбанку України".

На засіданні не зібрався кворум – прибули тільки вісім осіб з десяти необхідних, повідомляють джерела "Української правди".

Загалом до наглядової ради "Ощадбанку" входять 15 осіб – по п’ять осіб від президента, парламенту і Кабміну. Правомочним засідання вважається за наявності 10 членів наглядової ради.

Щоб сформувати кворум, у четвер президент Ющенко оновив свою п’ятірку . Туди були призначені помічник глави секретаріату президента Олександр Садиков, заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук та заступник голови Національного депозитарію Анатолій Головко (близький до чоловіка Віри Ульянченко).

На засідання не з'явилася п’ятірка від уряду, натомість прийшла новопризначена президентська п’ятірка та три представники від парламенту.

За інформацією "Української правди", щоб не дати зібратися кворуму, Тимошенко заблокувала приїзд двох членів наглядової ради з квоти парламенту, які працюють у виконавчій владі – Юрія Бордюгова (співробітник Фонду держмайна) та Сергій Чекашкін (заступник голови Державної податкової адміністрації).

Наглядова рада "Ощадбанку" правомочна розглядати питання про призначення нового голови правління банку.

Зараз "Ощадбанк" очолює лояльний до Тимошенко Анатолій Гулей.

В червні 2009 року "Нафтогаз" зміг розрахуватися з "Газпромом" золотовалютним резервом України завдяки схемі, в якій брав участь "Ощадбанк".

Також, за інформацією джерел, "Ощадбанк" сплатив авансом понад 1 мільярд гривень податків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування