Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко цікаво бути опорним пунктом Китаю

Четвер, 2 липня 2009, 18:30

Україна зацікавлена стати для Китаю опорною державою в Європі, вважає прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

Про це йшла мова під час її зустрічі з заступником голови всекитайського комітету Народної політичної ради Китаю Ван Ганом, повідомляє прес-служба уряду.

Під час зустрічі прем’єр зазначила, що даний візит китайської делегації суттєво посилить співпрацю між двома країнами.

"Від імені уряду я хотіла б вас запевнити, що ми дуже зацікавлені в тому, щоб Україна стала для вас опорною державою в Європі, спеціальною державою, тому що наші стосунки можуть принести нашим народам дуже великий ефект", - підкреслила Тимошенко.

За її словами, дві держави можуть напрацьовувати ряд спільних інвестиційних проектів і в енергетиці, і в сільському господарстві, і в будівництві портів.

Прем’єр зауважила, що візит в Україну заступника голови всекитайського комітету Народної політичної ради Китаю особливо важливий в час фінансово-економічної кризи.
"Для України важливо в ці кризові часи знайти нових надійних партнерів, щоб зміцнити наші країни в цей важкий час", - вважає вона.

Крім того, Тимошенко підкреслила, що Україна і Китай мають особливе відношення до цілісності територій.

"Питання цілісності територій так, як і для Китаю, для нас є принциповим. Я хочу запевнити, що наша позиція в тайванському питанні є незміною і чіткою", - зауважила прем’єр.

Вона наголосила, що для України дуже важлива співпраця з Китаєм: "І я вірю в те, що ми розвиватимемо наші стосунки ще більш ефективно".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування