Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Китай подарував Тимошенко 3 мільйона доларів

Четвер, 2 липня 2009, 19:12

Уряд Китаю надав українському уряду 3 млн. дол. допомоги на розвиток техніко-економічних проектів.

Про це повідомив заступник голови Всекитайського комітету Народної політичної ради Китаю Ван Ган під час зустрічі з прем’єром Юлією Тимошенко, повідомляє прес-служба уряду.

"Китайський уряд ухвалив рішення надати українському Уряду безоплатну допомогу 25 млн. юанів. І ці кошти могли б бути використані для узгоджених між сторонами техніко-економічних проектів", - зазначив Ван Ган.

Заступник голови Всекитайського комітету Народної політичної ради також підкреслив, що двостороння співпраця між Китаєм і Україною динамічно розвивається.

За його словами, товарообіг між країнами торік склав 8 млрд. 660 млн. дол. США.

При цьому Ван Ган наголосив, що пріоритетними напрямками подальшої двосторонньої співпраці можуть бути високі технології, військова техніка, космос, а також розвиток інфраструктури для підготовки проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012.

Водночас він висловив сподівання на досягнення між сторонами домовленостей щодо спрощення процедур ведення бізнесу та режиму перетину кордонів.

У свою чергу, Тимошенко висловила вдячність китайському уряду за надану допомогу.

"Таке рішення може підтримати розробку наших спільних проектів, наших техніко-економічних обґрунтувань для цих проектів. Це важливо для України. І цей крок є добрим кроком Китаю по відношенню до зміцнення нашої співпраці", - зазначила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування