Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мінюст: Оніщука хочуть звільнити огульно і необґрунтовано

Четвер, 2 липня 2009, 19:36

Міністерство юстиції наголошує на відсутності жодних достовірних і правдивих положень, викладених у постановах про звільнення міністра юстиції Миколи Оніщука, які зареєстровані у парламенті.

Про це йдеться у заяві, яку оприлюднила прес-служба міністерства.

Як відомо, підставою для подання постанов про звільнення Оніщука, стали звинувачення щодо начебто невиконання Міністерством юстиції в повному обсязі покладених на нього завдань.

Міністерство наголошує на "необґрунтованості та огульності" таких заяв.

"Природу таких заяв та ініціатив міністерство вбачає в бажанні політичної відставки міністра та отриманні контролю з боку певних політичних сил над Мінюстом напередодні президентських виборів", - наголосили у міністерстві.

У заяві підкреслюється, що "головним імперативом у діяльності міністерства залишається робота, спрямована на реалізацію та захист конституційних прав громадян, виконання інших публічно-правових функцій".

Мінюст заявив, зокрема, що з моменту призначення Оніщука на посаду у 2008 році відомством було підготовлено та внесено до Кабміну, секретаріату президента вдвічі більше законопроектів, ніж у 2007 році.

За інформацією міністерства, зросла кількість проектів нормативно-правових актів, які пройшли правову експертизу у відомстві та виконавчих документів, які завершені органами державної виконавчої служби, у порівнянні з 2007 роком.

"Суттєво на краще змінилася і ситуація з перерахуванням до Державного бюджету виконавчого збору", - йдеться у заяві.

Мінюст наголосив, що "за ініціативи відомства підготовлено систему заходів, у тому числі ряд законопроектів, які доктринально змінюють як ідеологію, так і реалізаційні засади виконання судових рішень".

Крім того, прес-служба нагадує, що "Верховна Рада підтримала законодавчі ініціативи Мінюсту щодо зрівняння у повноваження державних та приватних нотаріусів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування